Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Χρυσή Αυγή: «Μαύρο» χρήμα στην Κύπρο μέσω εταιρειών-φαντασμάτων – Ποιες off shore εμπλέκονται


- Υπόμνημα-καταπέλτης και για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης
- Εμπλέκονται δύο κυπριακές off-shore εταιρείες στην υπόθεση με ανύπαρκτες έδρες
- Συμμετέχουν στα κεφάλαια δύο ασφαλιστικών εταιρειών που διατηρεί ο οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής
- Ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές πως οι εν λόγω εταιρείες δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Υπόμνημα-καταπέλτη κατά της Χρυσής Αυγής και των μελών της κατέθεσαν χθες οι δικηγόροι της πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn που πρόκειται να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη των 75 και πλέον στελεχών και μελών της νεο-ναζιστικής οργάνωσης – ανάμεσά τους ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και βουλευτές.

Ειδικό κεφάλαιο του υπομνήματος αναφέρεται στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με αυτό, δύο κυπριακές off-shore εταιρείες εμπλέκονται στην υπόθεση. Μπορεί οι κατηγορούμενοι να ισχυρίζονται βάσει πορίσματος του ΣΔΟΕ, ότι δεν βρέθηκαν χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόμματος, ωστόσο στο υπόμνημα αναφέρεται:

«Πέραν της αυτονόητης παρατήρησης ότι το τελευταίο σημείο στο οποίο θα ανευρίσκονταν τα παραπάνω ποσά θα ήταν οι νόμιμοι τραπεζικοί λογαριασμοί της οργάνωσης, από τις Εκθέσεις του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι, μέσω του οικονομικού διευθυντή του “κόμματος” Βλαχόπουλου Δημήτριου και της συζύγου του και λογίστριας του “κόμματος” Γεννατά Αγγελικής, αμφοτέρων μελών της Χρυσής Αυγής και εξ απορρήτων συνεργατών της οικογένειας Μιχαλολιάκου (η Γεννατά Αγγελική είναι ήδη διορισμένη κοινοβουλευτική συνεργάτης του Νικόλαου Μιχαλολιάκου), η οργάνωση είχε ήδη φροντίσει να οικοδομήσει παράνομες διόδους για τη φυγάδευση μαύρου χρήματος που έρεε στα ταμεία της».

Όπως αναφέρεται σε ανταπόκριση της δημοσιογράφου Μαρίας Ψαρά από την Αθήνα, ο κ. Βλαχόπουλος, οικονομικός διευθυντής της ναζιστικής οργάνωσης, διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την «Εξέλιξη ΕΠΕ» και την «ΚίνησηSubAgent ΕΠΕ». Οι έδρες των δύο εταιρειών είναι ανύπαρκτες ενώ στα κεφάλαιά τους συμμετέχουν δύο κυπριακές off-shore εταιρείες: η PalmsunHoldingsLtd (στο κεφάλαιο της «Εξέλιξη ΕΠΕ») υπό διεύθυνση της Γεννατά Αγγελικής, και η StormiaInvestmentsLtd.

Οι δύο off-shore εταιρείες φέρονται να έχουν έδρα τους την Κύπρο, ωστόσο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι εταιρείες-φαντάσματα, ένα κλασικό κόλπο για να φυγαδεύεται μαύρο χρήμα.

Σημειώνεται ότι οι κυπριακές Αρχές έχουν ενημερώσει τις αντίστοιχες ελληνικές και τον ΣΔΟΕ ότι οι κυπριακές εταιρείες δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.


Πηγή : newsit.com.cy


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου