Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πλήρη υποταγή Χρυσοβελώνη στο καθεστώς της ακροαριστεράς για μια καρέκλα και μόνο



Διαβάζουμε στην ΚαθημερινήΗ παρούσα κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι τέλους τη θητεία της

«Η ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους προσωπική μου άποψη είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι τέλους τη θητεία της γιατί το αξίζει αλλά και για να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι «δεν μπορούμε τώρα να αποστατήσουμε ούτε να παραιτηθούμε».

«Όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και καθένας από εμάς, οφείλουμε να πάρουμε θέση με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», επισήμανε η κ. Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα, κάλεσε τους ΑΝΕΛ να στηρίξουν τη σημερινή κυβέρνηση για το εθνικό συμφέρον της χώρας μέχρι τέλους της διαδρομής της χωρίς, όπως είπε, κόκκινες γραμμές σε κορυφαίες στιγμές, όπως έκαναν το καλοκαίρι του 2015 ψηφίζοντας μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια.

«Με μεγάλο κόστος και πολλά λάθη που έγιναν και από τους ΑΝΕΛ δεν κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Κατορθώσαμε, όμως, και ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος τους, πετυχαίνοντας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αγωνιστήκαμε για αυτό και τώρα προχωράμε στην αποκατάσταση των ανισοτήτων, των αδικιών και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του ρόλου της Ελλάδας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε τώρα να αποστατήσουμε ή να παραιτηθούμε. Τώρα ευθύνη μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά για να φτάσουμε μέχρι τέλους της διαδρομής. Δημόσια είχα πει ότι όσοι στελεχώνουν μια κυβέρνηση δεν είναι αντικείμενα, δεν είναι βαλίτσες να τις αποσύρουν, δεν είναι ομάδες νεαρών οπαδών που αποχωρούν από έναν αγώνα γιατί δεν τους άρεσε ένα σύνθημα, ούτε συνεταιριστές στο ΔΣ μιας εταιρίας που πωλούν τις μετοχές τους. Είναι μια θεσμική υπόθεση, πρέπει κανείς να τη διεκπεραιώσει μέχρι το τέλος, και στα εύκολα και στα δύσκολα να τη στηρίζει».

Όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη, «πρέπει με σοβαρότητα, θεσμικά και χωρίς θόρυβο, να πάρει ο καθένας με ψυχραιμία τις αποφάσεις του με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», προσθέτοντας ότι προσωπικά αυτό κάνει πράξη.

«Όλοι πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το εθνικό συμφέρον, να ασκήσουμε και να δεχτούμε κριτική στα πλαίσια της δημοκρατίας, με σεβασμό και όχι με ύβρεις που ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, και χωρίς να ματώνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία, τη χώρα», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου