Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Γιατί είναι αναγκαία μία ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία

 



Οι μεγάλες αλλαγές που έχουμε ανάγκη μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από έναν ισχυρό, αξιόπιστο, συνετό πρωθυπουργό, χωρίς εξαρτήσεις. Με μοναδική ευθύνη λογοδοσίας προς τους πολίτες που απαιτούν δικαίως η χώρα μας να πορευτεί προς τα μπρος, με σταθερότητα αλλά και κάνοντας ταυτόχρονα  γενναίες ρήξεις με κάθε εγωιστική και ανεύθυνη ατομική ή στενά συντεχνιακή συμπεριφορά που κρατάει πίσω την κοινωνία. Αυτή την ισορροπία μεταξύ πολιτικής  σταθερότητας σε ταραγμένους καιρούς και πρωτόγνωρες διεθνείς κρίσεις, αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία , την ασφάλεια αλλά και μιας διαρκούς μέριμνας να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους έως πρότινος αόρατους και ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε είναι άτομα με αναπηρία ή άστεγοι, είτε είναι κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, είτε είναι νέοι που εργάζονται υπό την απειλή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, είτε είναι μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί να την εγγυηθεί τα τελευταία 4 χρόνια. Αλλά και για τα επόμενα 4. 

  • Η Ελλάδα, η πατρίδα μας χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα φέρει στα επόμενα 4 χρόνια:
    • Περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις. 
    • Περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς. 
    • Περισσότερη ψηφιοποίηση αλλά και αξιολόγηση στο κράτος.
    • Ένα πιο αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείαςχωρίς ουρές στα χειρουργεία, χωρίς ράντζα στα επείγοντα, χωρίς αναμονές στις διακομιδές του ΕΚΑΒ.
    • Ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιοπου αξιολογείται ώστε να μπορέσει να γίνει ξανά  ιμάντας κοινωνικής ανόδου και προκοπής ειδικά για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας που θέλουμε να έχουν ως εφόδιο τη γνώση, για να μπορούν να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. 
  • Σε αυτές τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης τοποθετούνται, δυστυχώς, ως δυνάμεις άρνησης και στείρας καταγγελίας.
    • Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Κοιτάει μονότονα προς τα πίσω και αρνείται να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για όσα τον οδήγησαν σε δυο διαδοχικές ήττες το 2019 και το 2023.
    • Το ΠΑΣΟΚ, παρότι ένα κόμμα που ανέλαβε στο παρελθόν δύσκολες ευθύνες, μας λέει δια του αρχηγού του, ότι προτιμάει η χώρα να κυβερνηθεί από την Ακροδεξιά προκειμένου να μην συνεργαστεί ο ίδιος με τον κ. Μητσοτάκη. Μια θέση ανεύθυνη και εγωιστική που είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες πολλών ψηφοφόρων του αλλά και με το παρελθόν του.
      Και δεύτερον, παρότι μιλάει για μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη πράξη δεν τις στηρίζει. Και αυτό αποδεικνύεται από την καταψήφιση σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών της περασμένης τετραετίας που βάζουν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση στην απονομή συντάξεων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αναζητώντας πάντοτε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις εντός Βουλής αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Όμως ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε δυνάμεις αδράνειας να βάλουν φρένο ή όπισθεν στην αναγκαία μεταρρυθμιστική αναγεννητική προσπάθεια που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος μας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου