Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ακροδεξιά και Ακροαριστερά - Καθεστωτική νοοτροπία να ανατρέψουν αποτελέσματα και κυβερνήσεις

 


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες όταν η ακροαριστερή Νίνα Κασιμάτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με ανάρτηση της στο twitter την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πόσο κοντά ήταν στο μήνυμα Τράμπ η Κασιμάτη γράφοντας : “Μόνο με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ευχές μας θα κρατούσαν τόσο λίγο! Η ανατροπή τους καθίσταται όρος επιβίωσης. Ως τότε προσέχουμε εαυτούς, αγαπημένους και όποιον γνωρίζουμε ότι έχει ανάγκη – για άλλη μια φορά στην Ιστορία μας «ο λαός θα σώσει το λαό»”


Τα άκρα δεξιά και αριστερά δεν διστάζουν να φτάσουν σε ακραίες εκδηλώσεις και ενέργειες για να κλέψουν την εξουσία καταλύοντας την δημοκρατία, δεν διστάζουν να καταλύσουν το Σύνταγμα.

Αμφότεροι διαθέτουν ως συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας τους τη βία. Αρνούνται την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Περιφρονούν το Σύνταγμα. Απορρίπτουν κάθε έννοια ατομικότητας. Τρομοκρατούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, καλούν το λαό σε εξέγερση με σκοπό τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας.

Οι μεν Ακροαριστεροί ονειρεύονται μια κοινωνία απαλλαγμένη από κάθε μορφή εξουσιαστικής δομής, οι δε Ακροδεξιοί αδημονούν να διοικήσουν ένα «καθαρό» φυλετικό έθνος. Κοινή συνισταμένη η παντελής απουσία νομικών και συνταγματικών ορίων, ο διεθνής αποκλεισμός από κάθε είδους συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, η δημιουργία καθεστώτος περισσότερο ανελεύθερο από το προηγούμενο.



Οι Proud Boys του Τράμπ, πρόκειται για ακροδεξιό και νέο-φασιστικό κίνημα, στο οποίο γίνονται μέλη μόνο άνδρες. Προωθεί και συμμετέχει σε περιστατικά πολιτικής βίας. Η βάση του είναι οι ΗΠΑ, αλλά έχει επίσης παρουσία στην Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια γνωστή φυσιογνωμία αντίκρισαν οι «μεταλάδες» στα πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο..


Ανάμεσα στους οπαδούς του Τραμπ που εισέβαλαν, ήταν και ο ακροδεξιός κιθαρίστας και ιδρυτής ενός γνωστού metal συγκροτήματος, ο Jon Schaffer των Iced Earth.

Το ιστορικό μέλος της μπάντας έχει δηλώνει ανοιχτά πως είναι αρνητής του κορωνοϊού, αρνητής του εμβολίου και… πατριώτης στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι λειτουργούν οι ακροαριστεροί και οι ακροδεξιοί που δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαν βάση ακροαριστερούς, διαθέτει πολλούς από τέτοιου είδους ακραίους τύπου Κασιμάτη. Όπως έχει και ακροαριστερά στελέχη που συνεννοούνται με συμμορίες συντρόφων αντιεξουσιαστών και υπερασπιστές της 17Ν και παίρνουν ανοικτά ευνοϊκή θέση υπέρ τους.



Πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν προσπάθησε να ελέγξει την ενημέρωση με στημένους διαγωνισμούς θέλοντας να περιορίσει τα ΜΜΕ, δεν επιτέθηκε στην ενημέρωση (βλέπε Τράμπ), δεν αγνόησε το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν έκανε παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη για να επιτύχει τις στημένες διώξεις πολιτικών του αντιπάλων, στην προσπάθεια του να εδραιώσει καθεστώς ώστε να κυβερνήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Ποιος θα ξεχάσει τον όχλο που είχε μαζέψει έξω από την βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας κρεμάλες για τους βουλευτές της κυβέρνησης; Και πόσο μοιάζουν οι κρεμάλες αυτές με τις κρεμάλες εχθές στο Καπιτώλιο.



H Ακροαριστερά προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι απειλή, μόνο η ακροδεξιά εκφράζει κατά κόρον τον αντικοινοβουλευτισμό και την αντιδημοκρατικότητα. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που οι δύο ακραίοι χώροι εμφανίζουν διαφορές μεταξύ τους, ωστόσο είναι εξίσου επικίνδυνοι για την αστική (φιλελεύθερη) Δημοκρατία και θέλουν μεγάλη προσοχή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου