Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Μητσοτάκης: Στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα και όχι στρέμματα

 


Φανερά ενοχλημένος και στριμωγμένος ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αμετανόητος, χωρίς ίχνος σοβαρότητας προσπάθησε και πάλι να απαξιώσει το 112 και τις εκκενώσεις λέγοντας :  «Θαρρώ πως έρχεται η στιγμή κύριε Μητσοτάκη, που θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112. Αυτή τη φορά όχι από σας προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες προς εσάς», ενώ νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει υποκριτική τη συγγνώμη του πρωθυπουργού.

O Μητσοτάκης απάντησε για να βάλει για ακόμα μία φορά στην θέση του τον Τσίπρα λέγοντας σε έντονο ύφος :  «Αναγνώρισα τα λάθη, που κάναμε, ζήτησα εκ νέου συγγνώμη, και πρότεινα λύσεις (…) Δεν είστε εσείς ο πήχης, δεν συγκρινόμαστε με εσάς. Δυσκολεύομαι να καταλάβω το μαύρο χιούμορ σας με το 112 ότι ο λαός θα μας στείλει μήνυμα εκκένωσης(…)«Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους Υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ. Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Και μετά την απάντηση του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από όσα του είπε, συνέχισε να κατηγορεί την κυβέρνηση για το ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους

Ο Τσίπρας επιχείρησε φαιδρά να απαντήσει στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι με το σχέδιο εκκενώσεων σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, επιμένοντας ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι η μόνη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ : «Πράγματι, είναι προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, αλλά δεν είναι η μόνη προτεραιότητα και όλα τα άλλα γαία πυρί μειχθήτω». 

Και για να τελειώνει ο Πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα έκλεισε λέγοντας : «Δεν κρινόμαστε για αυτά που λέμε άλλα για αυτά που κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του, μιλώντας αμέσως μετά την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Το επιτελικό κράτος ως μία μορφή λογοδοσίας, συντονισμού και αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Το ταμείο γίνεται την ώρα των εκλογών. Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε καμία πρεμούρα να ζητήσετε εκλογές. Τους λόγους τους γνωρίζετε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Κύριε Τσίπρα λέτε ψέματα για τα εναέρια μέσα. Προστέθηκαν μέσα και φέτος και είχαμε τα περισσότερα από ποτέ.

Γιατί δεν πετάει το Μπέριεφ κ. Σπίρτζη; Θέλατε να το απογειώσουμε όταν η εταιρεία ζητούσε αυξημένη συντήρηση;», ενώ απαντώντας σε όσα αναφέρθηκαν για το επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος, είπε: «Ο κ. Τσουβάλας απαλλάχθηκε από τη δικαιοσύνη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ως μη έχων ευθύνη για το ζήτημα Ματιού. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Κολοκούρης προήχθη δύο φορές, τον κάνατε υποστράτηγο και την 1η Φεβρουαρίου του 2019 τον κάνατε υπαρχηγό, αντιστράτηγο. Για να μη θυμίσω στο σώμα ποιον είχατε αρχηγό της πυροσβεστικής τότε. Τον κύριο αυτόν που πηγαινοερχόταν στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου