Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σπεύσατε! Σε ισχύ ο διακανονισμός για τις οφειλές στη ΔΕΗ! Έως και 36 οι δόσεις - Ποιοι δικαιούνται άτοκες! Τι γίνεται αν "χάσετε" μία δόση



Ξεκίνησε από χθες, 1η Απριλίου 2016, το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών προς τη ΔΕΗ. Με το πρόγραμμα αυτό ρυθμίζονται οι οφειλές έως και σε 36 δόσεις, ενώ για τέσσερις μήνες δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού χωρίς προκαταβολή, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι τρέχοντες λογαριασμοί ρεύματος.

Όπως διευκρινίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το ετήσιο επιτόκιο των δόσεων ανέρχεται σε 5,3% ενώ για τους ευάλωτους καταναλωτές και όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι δόσεις θα είναι άτοκες.

Τα πέντε "σημεία - κλειδιά"

1) Από 01.04.2016 μέχρι και 31.07.2016, όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους μέχρι και σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

2) Από 01.08.2016 και εξής θα ισχύουν για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς -πλην εποχικών και αγροτών- πελάτες τα εξής:

- Μηνιαίες δόσεις: Ύψος ίσο κατ' αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού, αλλά με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

- Προκαταβολές: Για τους πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά (πείραγμα μετρητή) θα ανέρχεται σε 5% της οφειλής, ενώ για πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά σε 15%.

3) Για τους επαγγελματικούς πελάτες με εποχική δραστηριότητα από 01.08.2016 θα ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις.

4) Σε περίπτωση κατά την οποία λόγω αδυναμίας κατά την διάρκεια του ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μία δόση, ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων -πλην μίας- των οφειλόμεων δόσεων.

5) Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τις περιπτώσεις ρευματοκλοπών, για τις οποίες εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, newsit




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου