Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Gorna(άνω)makedonija παζαρεύουν για το όνομα αν και ο Καμμένος είχε πει και καλά ούτε "Άνω" ούτε "Κάτω"



Ο Πάνος Καμμένος είχε πει όχι στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια, ούτε «Άνω» ή «Νέα» και μετά την προχθεσινή πλήρη υποταγή του ο Σύριζα συζητάει και ξεπουλάει άνετα το όνομα αγνοώντας την αντίθεση του Ελληνικού λαού.

«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία". Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

«Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία» είχε προσθέσει χαρακτηριστικά αλλά τώρα του βγήκε Gorna (άνω) και μπορεί να δηλώσει μπερδεμένος ο Πάνος Καμμένος.

Gornamakedonija σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, οι δύο χώρες εμφανίζονται να έχουν ήδη συμφωνήσει στο όνομα Gornamakedonija (ενιαίο), καθώς και σε άλλες πτυχές της λύσης.  Οι πληροφορίες έλεγαν ότι το «Gorna Makedonija» έχει το πρόσθετο μειονέκτημα ότι εγείρει ανησυχίες στη Βουλγαρία, καθώς και ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Σκόπια υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβανόφ μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε γύρω από το όνομα «Nova Makedonija».








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου