Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

 


Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έβδομο ευρωπαϊκό του Πρωτάθλημα στο Βερολίνο, επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-77, παίζοντας συγκλονιστική άμυνα στο δεύτερο μέρος. 

Πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 o Κώστας Σλούκας

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP του διημέρου και έκανε τα πάντα για να φτάσει η ομάδα του ως το τέλος της διαδρομής και να σηκώσει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Βερολίνο.Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε δυο ριμπάουντ και τρεις ασίστ, δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του. Ο Παναθηναϊκός περίμενε 13 χρόνια για να κατακτήσει το τρόπαιο, με τον αρχηγό του να είναι αυτός που ηγήθηκε στο τελικό για να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τελικό νικητή.

Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα στην πλατφόρμα X έστειλε για την επιτυχία του Παναθηναϊκού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έγραψε: «Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό! Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague!Θερμά συγχαρητήρια!».


H Eυρωλίγκα συγχαίρει Παναθηναϊκό και Σλούκα

Με ανάρτησή της στο επίσημο site της η Ευρωλίγκα συγχαίρει τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 7ου τίτλου στην Ιστορία της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα απονέμει τα εύσημα στον Κώστα Σλούκα που όπως αναφέρει γίνεται ο τρίτος παίκτης που κερδίζει τέσσερις φορές το τρόπαιο, ισοφαρίζοντας τον Κάιλ Χάινς και τον Σάρας Γιασικεβίτσιους. Επίσης όπως αναφέρει γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης που κερδίζει το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες, πιάνοντας τη θέση του Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά:

«Congratulations, Kostas Sloukas. Κostas Sloukas is just the third player to ever win four EuroLeague titles in the Final Four era. He ties with Kyle Hines and Saras Jasikevicius.He’s also just the second player to ever win the EuroLeague with three different teams, tying Jasikevicius».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου