Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Τον πυροβόλησαν, τον κυνήγησαν και μετά τον πάτησε αυτοκίνητο

 


Το υλικό από την κάμερα σώματος, από το περιστατικό αποκαλύπτει την στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser, τελικά τον πατάει αυτοκίνητο και τον σκοτώνει.

Ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο καταγράφει μια θλιβερή ακολουθία γεγονότων, όπου ένας άνδρας χτυπήθηκε θανάσιμα από ένα SUV, αφού δέχτηκε ηλεκτροσόκ από την αστυνομία του Κολοράντο κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. 



Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου, και τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κοντά σε ένα ξενοδοχείο έχει προκαλέσει ανησυχίες και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τις αστυνομικές ενέργειες και τις συνέπειές τους.

Ο βοηθός Lorenzo Lujan πραγματοποίησε έναν συνήθη τροχονομικό έλεγχο στον Brent Allen Thompson, 28 ετών, αφού παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο του είχε ληγμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Ωστόσο, ο Τόμσον έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ισχυριζόμενος ότι είναι ο «Jacob Jones». Μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν την εξαπάτησή του, ο Thompson το έσκασε από το σημείο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια δραματική καταδίωξη σε ένα ανάχωμα προς τον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Το υλικό από την κάμερα σώματος, ενός αστυνομικού, από το περιστατικό αποκαλύπτει την έντονη στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser. 

Ο Thompson κατέρρευσε στο δρόμο και ένα επερχόμενο SUV τον χτύπησε. Ο βοηθός Lujan και οι συνάδελφοί του έσπευσαν αντί να βοηθήσουν να βάλουν χειροπέδες δυσκολεύοντας περισσότερο το θύμα που είχε πατηθεί απο το αυτοκίνητο, και σίγουρα θα είχε εσωτερική αιμορραγία. 

Ο Thompson μεταφέρθηκε στο Medical Center of the Rockies, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μετά από έρευνα για το περιστατικό, ο εισαγγελέας Gordon McLaughlin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Lujan. Αν και αναγνώρισε ότι υπήρξε σαφές σφάλμα κρίσης όσον αφορά την εκτίμηση των κινδύνων της κυκλοφορίας, ο σερίφης της κομητείας, υπερασπίστηκε τις ενέργειες του αστυνομικού, δηλώνοντας ότι οι βοηθοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με δύσκολες επιλογές, καθώς πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση για την προστασία της κοινότητας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου