Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Νοσοκομείο του Ντονέτσκ επλήγη από οβίδα - Ένας νεκρός




Από οβίδα επλήγη το βράδυ της Τετάρτης νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ, της πόλης που αποτελεί προπύργιο των Ρωσοφώνων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσαν οι αρχές των αυτονομιστών. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης.

«Μια οβίδα έπληξε το νοσοκομείο υπ’ αριθμόν 20, στο οποίο το εργαστήριο αιμοληψίας και η νευρολογική πτέρυγα έχουν πιάσει φωτιά. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έχουν σχηματίσει οι αυτονομιστές, η Γιουλιάνα Μπεντίλο, διευκρινίζοντας ότι η οβίδα «δεν προκάλεσε θανάτους στο εσωτερικό του νοσοκομείου».

Μια νοσοκόμα τραυματίστηκε, ενώ πέντε ασθενείς απομακρύνθηκαν από τις πτέρυγες όπου βρίσκονταν, πρόσθεσε η ίδια και διευκρίνισε ότι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέβαλαν προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε.

Η βία στην Ουκρανία, όπου μέσα στις τελευταίες 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και συνολικά μέσα στους δέκα μήνες της κρίσης πάνω από 5.300, επισκίασε τη Σύνοδο Κορυφής του Μινσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου