Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η νέα γενιά της ΝΔ στον δρόμο για την ηγεσία του κόμματος



Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Η «πολυσυζητημένη» επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία βρίσκει μια σειρά από νέα αλλά έμπειρα στελέχη να είναι έτοιμα να γυρίσουν σελίδα στο κόμμα, ο καθένας με βάση τις δικές του αξίες και αρχές.

Κώστας Μπακογιάννης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχουν προσφέρει ο καθένας από το πόστο του στη γαλάζια παράταξη, έχουν σταθεί με αξιοπρέπεια στις δύσκολες στιγμές της και αναμένουν τώρα τις εξελίξεις.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένα νέο πολιτικό πρόσωπο με βαρύ επώνυμο αυτό του πατέρα του. Πολλές φορές εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις κινήσεις της οικογένειάς του, χτίζοντας το δικό του προσωπικό προφίλ. Χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένος στην τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρεί πλέον και όχι άδικα να πλασαριστεί στην κορυφή της ιεραρχίας της ΝΔ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με την ηγεσία και φαίνεται πως βγήκε κερδισμένος. Η σύγκρουση αυτή τον έκανε δημοφιλή στο γαλάζιο στρατόπεδο, ενώ στηρίζεται στην παραδοσιακή του φιλία με τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν αποκλείεται-πάντα με θεσμικό τρόπο- να επιχειρήσει την άνοδό του στην ιεραρχία του κόμματος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κατά γενική ομολογία είναι επιτυχημένη στον τομέα του τουρισμού που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια. Έχει βαθιά πολιτική παράδοση αλλά όπως έχει αποδείξει και πολλές φρέσκες ιδέες. Σοβαρή και υπεύθυνη αλλά και με στηρίγματα στον επιχειρηματικό κόσμο, φαίνεται πως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μπει στη μάχη της διαδοχής.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σίγουρα παίρνει πόντους από την επιχειρηματολογία του Αντώνη Σαμαρά, ότι  ΝΔ δεν έχασε σε αυτές τις εκλογές, καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε εκ της θέσεώς του αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος. Την ίδια ώρα του πιστώνεται πως κατάφερε και διατήρησε τη συνοχή του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος δεν διαλύθηκε όπως αυτός του ΠΑΣΟΚ. Νέος και φιλόδοξος, δεν θα αργήσει να ξετυλίξει τις φιλόδοξες σκέψεις του για την ηγεσία.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατάφερε σε δύσκολες συνθήκες να σταθεί όρθιος στη Β' Αθήνας. Με βασικό στήριγμα την ιστορία του πατέρα του αλλά και τις δικές του γνωριμίες και ικανότητες, έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει συγκροτημένο πολιτικό λόγο, αν και υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως το lifestyle που έχει επιλέξει δεν τον βοηθούν στις πολιτικές του φιλοδοξίες.


Πηγή : newspost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου