Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρώτος διάλογος Τσίπρα - Μέρκελ

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την πρώτη χειραψία και και έναν σύντομο διάλογο είχαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών  η Αγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα. με την Γερμανίδα Καγκελάριο να τονίζει ότι αποβλέπει σε μια «καλή συνεργασία, παρότι υπάρχουν δυσκολίες»

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, παρότι υπάρχουν δυσκολίες», είπε χαμογελώντας η Γερμανίδα Καγκελάριος, απευθυνόμενη στον Ελληνα πρωθυπουργό.

«Το ελπίζω», ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» είχε δηλώσει νωρίτερα προσερχρόμενη στη Σύνοδο η η κ.Μέρκελ. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ανησυχία Γιουνκέρ

Την ανησυχία του για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο», πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αρχίζουν με καθυστέρηση δύο ωρών λόγω των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία στην Ουκρανία.

Η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις δύο το μεσημέρι ωστόσο άρχισε τελικά στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδας.


Πηγή : kathimerini.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου