Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ο Τσίπρας αρχηγός της επικίνδυνης κυβέρνησης των αριστερών κατσαπλιάδων



Ο Τσίπρας και η συμμορία των κατσαπλιάδων τρέμουν όπως φαίνεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα να μην έχουν τολμήσει να διαψεύσουν τις αποκαλύψεις.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Και μέσα σε αυτούς αποκαλύπτεται το σχέδιο και τι είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός για το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα κρεμόταν σε μία κλωστή... 

«Πάμε να πάρουμε τα 16 δις της ΕΚΤ!»

Το "Πρώτο Θέμα" δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και σε κάποιο χρονικό σημείο, ο Τσίπρας μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Και τότε αρχίζουν τα σενάρια κλοπής : 

Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;

Βαρουφάκης: Αλέξη, αυτό είναι κλοπή.

Τσίπρας: Όταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.

Φλαμπουράρης: Έχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά.

Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ...

Σε άλλη αποκάλυψη μέσα από το βιβλίο του Βαρουφάκη , ο Βαρουφάκης μεταφέρει την εντύπωση που είχε για τον Αλέξη Τσίπρα. "Όταν τον γνώρισα, είπα στην Δανάη (προφανώς την σύζυγο του), "ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα". 

 Όπως αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης ο Αλέξης Τσίπρας έδειχεν αντιπάθεια στον Γιώργο Σταθάκη λέγοντας "θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον Σταθάκη"

Συγκλονιστικές είναι και οι αποκαλύψεις που αναφέρονται στο "Βήμα της Κυριακής":

Ο Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεπούλησε τα πάντα και έδωσε στους δανειστές τα διπλάσια απο ότι είχε δώσει ο Σαμαράς!!

«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης φέρεται να διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι». 

«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγηση του». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών από τη μεριά του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε: 

«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»

Συνεχίζει ο Βαρουφάκης λέγοντας :«Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Στο βιβλίο του επίσης περιγράφει μια ακόμη σκηνή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Παππά και...θύμα τον Γιάννη Στουρνάρα.  

Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί ειδικά οι απάντηση τύπου Corleone που έδωσε ο Νίκος Παππάς  

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βαρουφάκη όταν 
« τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο Βαρουφάκη έδωσε στεγνά και τον Νίκο Παππά που είπε ψυχρά «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου