Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Άντρο κακοποιών και αντιεξουσιαστών κάνει η κυβέρνηση τα πανεπιστήμια σε βάρος των παιδιών μας



Κατατίθεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνει οπισθοδρομικές αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία της ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η χειρότερη από όλες είναι η επαναφορά του ασύλου δώρο της κυβέρνησης στους αντιεξουσιαστές και κάθε είδους κακοποιούς που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών, των παιδιών μας.

Αναλυτικά, στο σχέδιο νόμου, αναγνωρίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο (άρθρο 3) και ορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους χώρους των ΑΕΙ αυτεπαγγέλτως, χωρίς απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

"Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο.

Με λίγα λόγια τα πανεπιστήμια και γίνουν γκέτο κακοποιών, αποθηκευτική χώροι μολότοφ αντιεξουσιαστών και γιάφκες όπλων τρομοκρατών, τόσο απλά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου