Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα σε 104 συλληφθέντες


 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στα 104 άτομα που έχουν συλληφθεί και συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, με συνέπεια και μία δολοφονία, αυτήν του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η δίωξη που απήγγειλε στους κατηγορούμενους ο Εισαγγελέας αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο, όμως, προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός, κροατικής καταγωγής, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ύστερα από την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους. Υπενθυμίζεται πως σήμερα στον εισαγγελέα -πλην του νοσηλευόμενου- παρουσιάστηκαν 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα) και κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου