Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Τρέμουν την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί και κάνουν απεργίες μήπως τους περάσει

 


Ποιος ικανός και επαρκής εκπαιδευτικός φοβάται την αξιολόγηση; Κανένας!! 

Φοβούνται την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί και πραγματοποιούνται σήμερα πορείες, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντιδρούν στην αξιολόγηση και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενώ στις πορείες το Συντονιστικό Οργάνου μαθητών έχει ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος και μαθητές.

Η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθηνών.

Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης

Με την δικαστική απόφαση , που ανακοίνωσε η κ. Νίκη Κεραμέως μέσω Twitter, κρίνεται παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση

Η μετωπική σύγκρουση υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με αφορμή την αξιολόγηση ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, όταν το υπουργείο έδωσε άμεση απάντηση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για σήμερα , αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

«Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης» είπε η υπουργός, μετά τη δικαστική απόφαση που εκδίκαστηκε χθες, με την μορφή του κατεπείγοντος και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν να κρίνει την απεργία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, παράνομη.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών είναι πλέον υποχρεωτική, με απόφαση της κ. Κεραμέως, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις των συνδικαλιστών, όπως και πέρυσι. Η αξιολόγηση αφορά 160.000 εκπαιδευτικούς και 15.000 σχολικές μονάδες. Επίσης θα υπάρχει αξιολόγηση του έργου και των στελεχών εκπαίδευσης και βεβαίως και των εκπαιδευτικών, με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας και τη βελτίωση της απόδοσης.

Η αξιολόγηση των στελεχών θα γίνεται τόσο με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως η εμπειρία, οι τίτλοι σπουδών, όσο και με τα ποιοτικά, ενώ η αξιολόγηση των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών θα αποτυπώνει την εικόνα χωρίς σε καμία περίπτωση, όπως λέει το υπουργείο, να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τον εκπαιδευτικό, καθώς στόχος θα είναι η βελτίωσή τους. Κάθε εκπαιδευτικός θα αξιολογείται από δύο αξιολογητές σε σειρά κριτηρίων-δεικτών και με συνέντευξη, ενώ θα αξιολογούνται και οι μέθοδοι διδασκαλίας του στην τάξη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου