Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Η Μέρκελ αποδεικνύει ότι της αρέσουν τα καθεστώτα και οι καθεστωτικοί ηγέτες

 


Η Ανγκελα Μέρκελ όχι μόνο επικοινώνησε με τον Αλεξάνταρ Λουκασένκο τον τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης, αλλά θα το ξανακάνει. Αυτό είπε ο ίδιος ο Λουκασένκο, ο οποίος δήλωσε ότι θα έχει και μια δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκελα Μέρκελ, τα βρίσκει με καθεστώτα και καθεστωτικούς ηγέτες. Το παράδειγμα Ερντογάν το ξέρουμε όλοι μας και το πώς η Μέρκελ πρόδωσε Ευρώπη και Ελλάδα για να ικανοποιήσει την Τουρκία. Είχε μυριστεί και τον Τσίπρα ότι έχει στόφα καθεστωτικού ηγέτη, όταν κυβερνούσε, και γιαυτό είχε έντονες συνομιλίες μαζί του τον είχε του χεριού της, τον έκανε ότι ήθελε!! Το είδαμε αυτό με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια, το οποίο έκανε εύκολα ο Τσίπρας με τις ευχές Μέρκελ.

Η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είπε να συνεχίσει να δείχνει την συμπάθεια της στα καθεστώτα, και επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η απερχόμενη καγκελάριος ήταν η πρώτη δυτική ηγέτης που επικοινώνησε με το Λευκορώσο πρόεδρο μετά την αμφιλεγόμενη νίκη του στις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2020 και προκάλεσε την κριτική των Πρασίνων.

Ο εκπρόσωπος της ΚΟ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Όμιντ Νούριπουρ, κάνει λόγο για «ολέθριο μήνυμα»: Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί του η κ. Μέρκελ αναγνώρισε «εκ των πραγμάτων» (de facto) την εκλογή του Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε το πρωί στη γερμανική ραδιοφωνία (Deutschlandfunk).

Η συνομιλία που διήρκησε σχεδόν μια ώρα οι δύο πολιτικοί μίλησαν σύμφωνα με γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, για την κατάσταση που επικρατεί «στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προπαντός για την αναγκαιότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί». Λουκασένκο και Μέρκελ συμφωνήσαν να μείνουν επ' αυτού σε επαφή.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου