Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Συζήτηση η αναμνηστική δόση να γίνεται σε πέντε μήνες και όχι σε έξι

 


Συζητήσεις σε επιστημονικό και κυβερνητικό επίπεδο καταγράφονται για την περαιτέρω θωράκιση του τείχους ανοσίας της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου. 

Η επίσπευση της τρίτης δόσης απασχολεί τους ειδικούς, που παρατηρούν ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ηλικίας άνω των 65 χρόνων στην πλειονότητα τους που εμβολιάστηκαν τους πρώτους μήνες του έτους και που εκδηλώνουν σοβαρή μορφή της νόσου covid-19 καταγράφει μικρή αύξηση. 

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις επιστημονικές μελέτες για τη μείωση της προστασίας που παρέχει το εμβόλιο με την πάροδο του χρόνου, ιδίως μετά το εξάμηνο.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει, να μειωθεί το χρονικό διάστημα που είχε τεθεί ως ελάχιστο μεταξύ της δεύτερης δόσης και της αναμνηστικής, δηλαδή οι έξι μήνες στους πέντε, ώστε να θωρακίζονται νωρίτερα ομάδες πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η απόφαση που ανακοίνωσε προχθές ο αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία γενικός γραμματέας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι από μεθαύριο, Παρασκευή, θα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης δύο εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση. Έτσι θα κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και με τον έγκαιρο προγραμματισμό το ραντεβού για την τρίτη δόση θα κλείνεται ακριβώς στους έξι μήνες και όχι αργότερα. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου