Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

 



Το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αεριωθούμενα παρενόχλησαν την ολλανδική φρεγάτα Evertsen στην Μαύρη θάλασσα, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας.

Οι ρωσικές ενέργειες συνεχίστηκαν επί πέντε ώρες στις 24 Ιουνίου και «ήσαν αντίθετες με το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας.

Η φρεγάτα Evertsen έπλεε σε ανοιχτή θάλασσα στα διεθνή ύδατα, δήλωσε ο πλοίαρχος Τζορτζ Παστόορ. «Για αυτές τις επιθετικές ενέργειες δεν υπήρχε κανένας λόγος. Παρόλα αυτά οι εικονικές επιθέσεις συνεχίστηκαν για μερικές ώρες. Ήταν μια ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά στη θάλασσα», δήλωσε.

Σήμερα η εκτελούσα χρέη υπουργού Άμυνας της χώρας Ανκ Βεϊλεβέλντ Σχάουτεν δήλωσε ότι η Ολλανδία προτίθεται να συζητήσει με την Ρωσία το περιστατικό αυτό, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες δίχως άλλο αυξάνουν τις πιθανότητες να προκληθούν επικίνδυνα συμβάντα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου