Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο Έντι Ράμα έδειξε για ακόμα μία φορά το ποιος είναι σπρώχνοντας γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

 


Σάλος στη γειτονική Αλβανία από την ενέργεια του προκλητικού Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου αλλά την έσπρωξε και στο πρόσωπο προκειμένου να αποχωρήσει, δείχνοντας για ακόμα μία φορά στην διεθνή κοινότητα το ποιος πραγματικά είναι.

Αποδέκτης της πρωτοφανούς ενέργειας ήταν η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα η οποία ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. Μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα μιλούν για  για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών από τον πρωθυπουργό ενάντια σε κάθε ελεύθερη φωνή.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού στηλιτεύθηκε και από διεθνείς οργανώσεις με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με την χειρονομία του.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου