Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΝΔ: Οι αριθμοί και η πραγματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα


Πάλι με ψέματα πήγε να κάνει αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας, που η δεν δίνει σημασία σε αυτά που λέει και δεν τον ενδιαφέρει το ότι γελάει ο κόσμος μαζί του, η απλά δεν αντιλαμβάνεται που πατάει και που βρίσκεται. 

«Οι αριθμοί και η πραγματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα» αναφέρουν κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ απαντώντας στις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη σεβασμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης στο διάστημα δύο ετών έχει τοποθετηθεί στην Βουλή δώδεκα φορές στο πλαίσιο ερωτήσεων και προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, χωρίς σε αυτές να συνυπολογίζονται οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για κρίσιμα νομοσχέδια. Αντίστοιχα ο κ. Τσίπρας την τετραετία της δικής του διακυβέρνησης είχε τοποθετηθεί μόλις 10 φορές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού” σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές ενημερώσεις με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, δηλαδή ενημερώσεις της Βουλής (και των πολιτικών αρχηγών) από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας:

– στις 14/2/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα»,

– 30/4/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα»,

– 12/11/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας»

– 15/1/2021, «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας»

– 25/2/2021, «για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου».

Επίσης διενεργήθηκαν 2 προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που διεξήχθησαν κατόπιν αιτημάτων της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (η 2η πριν από ένα μήνα).

Την προηγούμενη ΙΖ΄ Περίοδο (3/10/2015-11/6/2019) απαντήθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης “Ώρας του Πρωθυπουργού” συνολικά 10 επίκαιρες ερωτήσεις από τον τότε πρωθυπουργό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου