Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Νέες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων

 


Η χώρα έχει μπει σε μια περίοδο μετάβασης στη νέα κανονικότητα, που σταδιακά θα μας πάει σε δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Για αυτή την περίοδο, η Κυβέρνηση αναπτύσσει νέες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έχουν ανάγκη, έτσι ώστε κανένας να μην μείνει πίσω:

Έχει ήδη  δρομολογηθεί  μια νέα δράση  για την ενίσχυση των επιχειρήσεων  της εστίασης και άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης για εποχικά εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού με αξιοποίηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού,  του προγράμματος «Συν-Εργασία» και του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας με κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του καθαρού μισθού με 200 ευρώ.

Ενεργοποιούνται, για πρώτη φορά, νέα μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 2» που αφορά  στην κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων, σε ποσοστό έως 90% και για  διάστημα 8 μηνών. Αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και παρέχουν δυνατότητα διαγραφής οφειλής («κούρεμα» τόκων και κεφαλαίου), μείωσης επιτοκίου, διατήρησης προσυμφωνηθείσας δόσης και επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής. 

Μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή  πρόγραμμα  ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων και πρόγραμμα για την ψηφιακή αναβάθμιση στο χώρο των δικηγόρων.

Καταρτίζεται πρόγραμμα για την ενίσχυση του τουρισμού και εξετάζονται οι δυνατότητες για προγράμματα στήριξης και σε άλλους τομείς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου