Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Το θύμα του γνωστού ποινικολόγου έχει κατάγματα, αιμορραγία στην μύτη και αίμα στο κεφάλι

 



Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο γνωστός δικηγόρος, που φέρεται να χτύπησε άγρια την σύζυγο του, και σήμερα θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί η θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Η γυναίκα τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6, μετέβη σε ιδιωτική κλινική, με αρκετά και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβη, ενώ παρέμεινε κρατούμενος.

«Κλειδί» στη σύλληψη του ποινικολόγου, κατέστη η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την γυναίκα, ο οποίος δεν πείστηκε ότι τα τραύματα που είχε, τα απέκτησε από την πτώση της σε σκάλα.

Μάλιστα, όταν εκείνος την ρώτησε αν την χτύπησε ο σύζυγος της, ο οποίος την είχε συνοδεύσει στο νοσοκομείο και την περίμενε έξω από το την αίθουσα όπου την εξέταζε ο γιατρός, εκείνη φέρεται να κούνησε καταφατικά το κεφάλι της, χωρίς ωστόσο να καταθέτει το ίδιο και ενώπιον των αστυνομικών του τμήματος ενδοοικογενειακής του ΑΤ Ομόνοιας.

Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να υποστήριξε:

«Περί ώρα 01:30 με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία ….

Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν οι αστυνομικοι της πρότειναν να εγκαταστήσει το panic button στο κινητό της, εκείνη δέχθηκε, κάτι που ενισχύει το σενάριο ότι η ίδια φοβάται, λέγοντας ωστόσο πως επειδή εκείνη την στιγμή δεν είχε το κινητό της μαζί, να γινόταν στη συνέχεια η εγκατάσταση.

Τον Οκτώβριο του 2017 φέρεται να είχε κατηγορηθεί και πάλι για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, στις 16/10/2017 φέρεται να υπεβλήθη μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για παράβαση του νόμου 3500/06 «Νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας» πράξη που έλαβε χώρα την 14/10/2017 και ώρα 16:40 στα (σ.σ αναφέρεται η οδός) βόρεια προάστια Αττικής.

Η δίωξη που τού είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί, σύμφωνα με το Mega.

Εντωμεταξύ διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κατά του γνωστού δικηγόρου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία ζήτησε με έγγραφό του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

Το σχετικό έγγραφο απεστάλη στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου ο οποίος καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να καταλήξει αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου