Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Κανένας σεβασμός της Ιεράς συνόδου στους θεσμούς απομακρύνοντας περισσότερο την κοινωνία απο την εκκκλησία

 


Ειλικρινά τώρα, ποιον ενδιαφέρει από τους νέους ανθρώπους τι λέει και τι κάνει η εκκλησία; Κανένα ξεκάθαρα και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Ιερά Σύνοδο.

Την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας αποφάσισε εχθές η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας σιωπηρά στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αναφέρεται ρητά στα αίτια της απόφασης, ωστόσο ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά δεν θα γίνει στη Μητρόπολη της Αθήνας, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Ουσιαστικά, με την απόφαση, η Ιεραρχία βάζει «μπλόκο» στην πολιτική ηγεσία, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο, ενώ η ΔΙΣ δεν θα στείλει προσκλήσεις στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Μάλιστα, κατά τα ειωθότα, το Σύμβολο της Πίστεως (το "Πιστεύω") διάβαζε ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ φέτος αυτό θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν σέβεται κανένας ιεράρχης τους θεσμούς της χώρας, και μετά περιμένουν να σεβαστεί τους ίδιους η κοινωνία.

Η Ιεραρχία αποφάσισε ότι και το γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες συνέτρωγαν με τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας απευθύνει και τη σχετική πρόσκληση, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος. 

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός», αναφέρει η ανακοίνωση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου