Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Εγκρίθηκε η υπαγωγή απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας

 


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εισηγήθηκε και το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπαγωγή απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων. Ειδικότερα: 

Την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α του ν. 2882/2001 (Α' 17) όπως ισχύει κάθε φορά των απαλλοτριώσεων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις για το έργο «Βελτίωση τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου - Πλωμαρίου/ τμήμα Α' - παράκαμψη Αγίου Ισίδωρου» στη νήσο Λέσβο. 

Την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α του ν. 2882/2001, όπως ισχύει, των απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση των υπό δημοπράτηση και υπό ωρίμανση έργων, που αναφέρονται παρακάτω και για τα οποία δεν έχουν κηρυχθεί απαλλοτριώσεις κατά τις πάγιες διατάξεις των παρακάτω έργων:

«Επείγοντα έργα επισκευής και ανακατασκευής γεφυρών στη νήσο Εύβοια και ειδικότερα στη γέφυρα Βασιλικού επί της Εθνικής Οδού 44, στη γέφυρα στον οικισμό Φύλλα και στη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020».

«Κατασκευή νέας γέφυρας Κερίτη με τα συνοδά οδικά έργα, στον οικισμό Αλικιανός του δήμου Πλατανιά Π.Ε. Χανίων».

«Οδική σύνδεση του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης».

«Έργα άρσης ασυμβατοτήτων με τους κανονισμούς EASA - Αεροδρόμιο Κέρκυρας».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου