Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Πόση ξεφτίλα; Καραγιαννίδης: Μίλησα για «συμβιβασμό με την Τουρκία», αλλά δεν το εννοούσα


Ο Καραγιαννίδης είπε να βγει και να ξεφτιλιστεί ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μάλιστα εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και με τακτική ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε με τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι απομονώσατε την φράση μου και διαστρευλώσατε το νόημά της.

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης εκνευρισμένος γιατί κατάλαβε την ζημιά που έχει κάνει, είπε πως «η φράση έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση» και πως αν ακούσει κανείς όλη την ομιλία του καταλαβαίνει πως αυτό που λέει είναι διαφορετικό.

Το video τον διαψεύδει αλλά αυτός απτόητος προσπαθούσε να πει ότι δεν το εννοούσε: «Αν είχατε όλη την παρέμβαση, προγενέστερα αυτής της φράσης που έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση, έχω πει ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επιτροπές του ΝΑΤΟ, γίνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων... Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση συμφωνία ανάλογη των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είναι η θέση μου αυτή. Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε τέτοιες κουβέντες, τους είπα ότι δεν είναι αυτό το πλαίσιο για τέτοιες κουβέντες, το καταλάβατε; Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός, εσείς τον κάνετε για να βγάλετε είδηση» είπε χωρίς να ντρέπεται  ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

Και ο Καραγιαννίδης συνέχισε τις δικαιολογίες λέγοντας : «Εχω πει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων με συμβιβασμό. Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και υποστηρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος μας είπε ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας... Θέλουμε να τους φέρουμε μπροστά σε αυτό που λένε ότι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες» και τελείωσε λέγοντας : «Δεν λέω να πάρουμε την συμφωνία να την κάνουμε κόπι-πέιστ που λέμε και στο χωριό μου», και πως από την στιγμή που δεν συμφωνεί η Τουρκία με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, «δεν δέχεται αυτόν τον συμβιβασμό, τότε δεν μπορεί να συζητήσουμε και μένουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, αλλά πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να προχωρήσει το ζήτημα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου