Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Πολίτες στο Ελληνικό δίνουν το φιλί της ζωής σε σκύλο -Πέθανε από ηλεκτροπληξία


 

Μία σκυλίτσα στο Ελληνικό σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, όταν πλησίασε τα καλώδια με λαμπάκια που είχαν πέσει λόγω της κακοκαιρίας.



Το notia.gr δημοσιεύει ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που οι περαστικοί του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς.

Στο σημείο, στην οδό Ιασωνίδου, σύμφωνα με το notia.gr, είχαν πέσει «γυμνά» τα ηλεκτροφόρα καλώδια και λίγο πριν χτυπηθεί από το ρεύμα θανάσιμα ο σκύλος, έπαιζαν με το χιόνι παιδιά.

Συνεργείο που έφτασε στο σημείο έκοψε το ρεύμα και έτσι δεν συνέβη κάτι χειρότερο.

«Αυτό το καλώδιο στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό ήταν η αιτία να πάθει ηλεκτροπληξία η Σέρι μου…Αφού είχε ειδοποιηθεί από το πρωί ο δήμος, δεν έβαλε κάποια κορδέλα και παρόλο που ήταν εκεί και ξεστόλιζαν τα λαμπάκια που κατέστρεψε η χιονοθύελλα δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία ως προς τα ακάλυπτα καλώδια. Χθες πάλι με έναν υπάλληλο και ένα σκυλάκι έγινε το ίδιο ευτυχώς γλίτωσαν αυτοί…Ίσως η Σέρι μου έσωσε κάποιο παιδάκι …. έχω κρατήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις», λέει ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας.




Σύμφωνα με το Notia.gr, δεκάδες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναδεικνύουν το μπάχαλο που επικρατούσε στην Ιασωνίδου, με τα γυμνά καλώδια να κρέμονται για ώρες και παιδάκια να παίζουν αμέριμνα με το χιόνι.

«Τα λαμπάκια από το βάρος του χιονιού παρέσυραν προς τα κάτω και καλώδια της ΔΕΗ, επίσης είδα κάποια παιδιά να τραβάνε τα καλώδια και να γίνονται εκρήξεις σε κολώνες της ΔΕΗ και λάμπες» λέει ένας κάτοικος.

«Η καταστροφή για τις κολώνες είναι σίγουρα από τα λαμπάκια», λέει κάποιος άλλος, «την ημέρα του χιονιού τα λαμπάκια είχαν φτάσει ως την άσφαλτο. Είμαι κάτοικος τής Ιασωνίδου το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Πέρναγαν αυτοκίνητα και τα παρέσυραν. Έχω σχετικές φωτογραφίες. Όσο για το άτυχο σκυλάκι είναι πραγματικότητα ότι το κτύπησε το ρεύμα και μάλιστα εγώ ο ίδιος είχα στείλει μήνυμα για να έρθει κάποιος γιατί φοβόμουνα μην σκοτωθεί άνθρωπος».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου