Χάρη στη μομφή, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται δεν θα απαντήσει μόνο για την Αττική Οδό. Η συζήτηση θα ξεχειλώσει. Και θα περιλάβει τον Πολάκη, την ανθελληνική στάση ΣΥΡΙΖΑ για τα Ραφάλ, το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι, στην Μάνδρα, ακόμα και την ταλαιπωρία των αυτοκινήτων στην Εθνική οδό όταν είχε χιονίσει το 2017.
Η μομφή είναι ένα δώρο στην κυβέρνηση, για να ξαναθυμηθούν οι πολίτες με ποιους έχουν να κάνουν. Και εκτός το δώρο Τσίπρα στην κυβέρνηση, είναι και μια ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ και τον Ανδρουλάκη να δείξουν ότι διαφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αξίζει να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση.
Στόχος της σχετικής απόφασης που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί περί τις 20:00 της Κυριακής.
Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας.
Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.
Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».
Ο Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως.
Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται, θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία εφ’ όλης τη ύλης συζήτηση. Μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τις επενδύσεις, για το Κράτος Δικαίου, για τη θωράκιση της χώρας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την υγεία, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων. Να ακούσουν για τις αποδόσεις της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.
Το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο.
Κ.Β.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου