Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Οι πιθανότητες να κηρυχθούν έκπτωτοι λόγω Κασιδιάρη οι Σπαρτιάτες

 


Την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή με 12 βουλευτές και ποσοστό 4,64% με τη στήριξη που δέχθηκε από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη σχολίασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος εχθές στο MEGA. 

Ο κ. Χρυσόγονος ανέδειξε τον προβληματισμό που επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από τον ντεφάκτο αρχηγικό ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη σε ό,τι αφορά την πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος, ενώ τόνισε και το ενδεχόμενο η δικαιοσύνη να αποφασίσει να ακυρώσει την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Χρυσόγονος : «Κάθε ψηφοφόρος στις εκλογικές περιφέρειες που έχουν εκλεγεί εκπρόσωποι των "Σπαρτιατών" έχει δικαίωμα μέσα σε 15 μέρες από την ανακήρυξη των βουλευτών να υποβάλλει ένσταση στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Για τον ρόλο του Κασιδιάρη στην ηγεσία είπε : «Είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα κι ανεξάρτητα το Ανώτατο δικαστήριο. Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου