Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ήταν "δίκαιο" έγινε πράξη: Βόλεψαν την Ράνια Αντωνοπούλου προκλητικά στον ΟΟΣΑ



Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυπτε ότι η τότε αν. υπ. Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου είχε αιτηθεί και λάμβανε επιδότηση ενοικίου για το σπίτι στο Κολωνάκι που νοίκιαζε μαζί με το σύζυγό της και τότε υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου.

Δηλαδή ο Ελληνικός λαός της πλήρωνε 12.000€ με νόμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για ενοικίαση σπιτιού στο Κολωνάκι. Το προκλητικό είναι ότι σε περίοδο κρίσεις, μείωσης μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγησης και κατασχέσεων απο την κυβέρνηση Τσίπρα η κ. Αντωνοπούλου μαζί με το σύζυγό της, Δημήτρη Παπαδημητρίου, είναι το πλουσιότερο ζευγάρι της κυβέρνησης με χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων και δεν είχαν ανάγκη να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός το ενοίκιο.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου τύπου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την επιδότηση ενοικίου που λάμβαναν (12.000 ευρώ το χρόνο), παρότι ήταν το πιο πλούσιο υπουργικό ζευγάρι της κυβέρνησης με χαρτοφυλάκιο εκατομμυρίων ευρώ. Και επειδή την στεναχώρησαν οι Συριζαίοι την διόρισαν προκλητικά στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Η τριετής παραμονή της εκεί συμβαδίζει με αποδοχές και επιδόματα αντίστοιχα του πρέσβη στο Παρίσι, αλλά και με την κάλυψη των εξόδων οίκησης της.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, «τα έξοδα οίκησης του Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, όπως αυτά προκύπτουν από το μισθωτήριο συμβόλαιο, καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (τομέας Ανάπτυξης) μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% του επιδόματος αλλοδαπής του Μονίμου Αντιπροσώπου.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος και ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος εξομοιώνονται ως προς τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα με τους υπηρετούντες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, στο βαθμό πρέσβεως και πληρεξουσίου υπουργού Β’ Τάξεως, αντιστοίχως.



Η δαπάνη για την καταβολή των ανωτέρω βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο ελληνικός λαός θα πληρώνει στην κυρία πλέον και το ενοίκιο της και τα έξοδα της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου