Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις


 

«Δεν θα επιτρέψω η δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο»

« Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ένα πραγματικό θέμα διαμορφώνοντας δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Και μια επιχειρησιακή αστοχία ως τάχα εντολή της κυβέρνησης. Εντολή που αποδίδετε κ. Τσίπρα σε εμένα προσωπικά και θυμίζει κάποιες αρνητικές στιγμές από το παρελθόν. Αυτό που λέτε είναι ψέμα, είναι ανήθικο και ανέντιμο. Γι αυτό και επιστρέφεται στον αποστολέα» εξερράγη ο πρωθυπουργός.

«Είναι κρίμα μέσα από την μεγαλοποίηση του θέματος να προσφέρετε στο πιάτο όσα χρειάζονται όσοι καραδοκούν εκτός συνόρων ποντάροντας στην αστάθεια. Δίνετε τόσο εύκολα επιχειρήματα σε όσους θέλουν την αποδυνάμωση των μυστικών μας υπηρεσιών». 

«Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα».

«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη-τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατήρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί».

«Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τις σκιές. Και αν χάσουμε ένα μέρος του πολιτικού μας κεφαλαίου, ας είναι, δεν θα χάσουμε όμως το στοίχημα για γενναίες αλλαγές. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν το διορθώνουμε. Είναι πολύ καλύτερο μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σωστό δρόμο ίσως και με λάθη από μια κυβέρνηση που βαδίζει στο λάθος δρόμο χωρίς επιστροφή» είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου