Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα θα είναι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

 



Και άργησε!!!

Πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα θα είναι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που τέθηκε από χθες Σάββατο σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Πειθαρχικά θα διώκεται και όποιος διακόπτει συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, ενώ ως πειθαρχικό παράπτωμα ορίζεται και η αφισοκόλληση στους χώρους του πανεπιστημίου.

Πειθαρχικά παραπτώματα για τους φοιτητές είναι:

«Η εκούσια παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος, συμπεριλαμβανόμενης τόσο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής λειτουργίας του όσο και της λειτουργίας των μονομελών και συλλογικών οργάνων και των υπηρεσιών του, καθώς και της απρόσκοπτης χρήσης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση των στεγασμένων ή ανοικτών χώρων, των εγκαταστάσεων, των υποδομών και του εξοπλισμού του ιδρύματος χωρίς την άδεια των αρμόδιων οργάνων του».

Πειθαρχικά παραπτώματα είναι η αντιγραφή στις εξετάσεις και η λογοκλοπή.

«Το πειθαρχικό παράπτωμα μπορεί να τελεστεί και με παροχή συνδρομής σε τρίτο πρόσωπο ή διευκόλυνσή του για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος», ορίζει το νομοσχέδιο.

Ως προς τις ποινές, αυτές ξεκινούν από έγγραφη επίπληξη και συνεχίζουν και κλιμακώνονται με:

Απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων για μία ή περισσότερες εξεταστικές περιόδους

Προσωρινή ή μόνιμη απαγόρευση χρήσης εξοπλισμού ή εγκαταστάσεων του ιδρύματος

Προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας από έναν ως 24 μήνες 

Οριστική διαγραφή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου