Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Αυγενάκης : «Η Σοφία και η κάθε Σοφία μάς έχει στο πλευρό της»

 



Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε. Βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να το κάνει. Να μεταφέρει ένα βίωμα που την πλήγωσε. Μαζί με αυτήν να παρακαλέσουμε και άλλους αθλητές που έχουν βιώσει παρόμοια βία, ψυχολογική, λεκτική ή σεξουαλική, να μιλήσουν.

Να «καθαρίσουμε» το τοπίο. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές. Όταν ξεκινούσαμε, αυτό που είχαμε δει ήταν η αίσθηση μονιμότητας στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών. Η αίσθηση που είχαν πως είναι φοβεροί και τρομεροί και κανείς δεν θα τους πειράξει.

Η έπαρση και ο ναρκισσισμός. Αυτά τελείωσαν και τελείωσαν μία και έξω με όσα περάσαμε με τις θητείες και το όριο ηλικιών. Το δικαίωμα των αθλητών να μιλούν και να έχουν εκπρόσωπο πλέον στα συμβούλια των Ομοσπονδιών. Όλο αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να ενεργοποιηθούν.

Η Πολιτεία είναι έτοιμη να σπάσει αυγά. Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει κατάθεση από τον Νοέμβριο από τη Σοφία ονομαστικά και θα κάνει αυτό που πρέπει. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει αυτό που πρέπει. Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της».

«Εάν δεν είχαμε προχωρήσει με το ξεσκαρτάρισμα με το μητρώο των αθλητικών σωματείων… Εάν δεν είχαμε προχωρήσει να σταματήσει η μονιμότητα των Ομοσπονδιών… Να σταματήσει αυτό το χάος. Όλα τα Όργανα θα επιληφθούν άμεσα», ανέφερε ακόμη ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Η δική μας Σοφία βρήκε τη δύναμη και μίλησε δυνατά. Η Σοφία είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα με τις διακρίσεις της και τον χαρακτήρα της.

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα τα αθλητικά όργανα. Η ανακοίνωση του Καπράλου είναι προσωπική. Διάβασα την άκρως προκλητική ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας ιστοπλοϊας και με θλίβει.

Είναι γκάφα. Να θυμηθούμε και άλλες υποθέσεις όπως του Νίκου Κακλαμανάκη. Μόνο οργή και θυμό προκαλεί η απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδία της ιστιοπλοϊας. Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους με την αθλητική μεταρρύθμιση».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου