Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες; Γιατί τέτοια κόντρα οι αρχαιολόγοι;



Η υπόθεση του τάφου στην Αμφίπολη  έχει προκαλέσει μόνο το παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχει δημιουργήσει αγωνία για το μεγάλο μυστικό που κρύβει σε όλους τους Έλληνες και τα ξένα ΜΜΕ.

Πραγματικά γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από σοβαρούς αρχαιολόγους όπως η κυρία Περιστέρη, δεν καταλαβαίνουμε την διαμάχη που έχει ξεσπάσει και ποιο το όφελος της κόντρας μεταξύ της κυρίας Περιστέρη και της συναδέλφου της κυρίας Παλαγγιάς.

Η ανακάλυψη είναι σπουδαία και δεν νομίζω ότι χρειάζονται τέτοιες κόντρες μεταξύ αρχαιολόγων για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους γνωρίζουμε όλοι και όλες και γιατί δίνουν βολές για αρνητικά σχόλια γιατί τα τελευταία χρόνια μόνο αρνητικά σχόλια και προσβολές έχουμε να λαμβάνουμε διεθνώς.

Από συζητήσεις σε πηγαδάκια θεωρούν  ως περίεργη την τοποθέτηση της αρχαιολόγου κυρίας Παλαγγιάς για ότι πρόκειται για ρωμαϊκό τάφο ειδικά επειδή δεν έχει περάσει από ότι λέγεται ούτε από έξω από τον τάφο της Αμφίπολης και δεν καταλαβαίνουν τον λόγο που βιάζεται μια καθηγήτρια αρχαιολόγος να μιλήσει και με σιγουριά  πριν ολοκληρωθεί καν η ανασκαφή.

Δεν είναι πρωτόγνωρο στο χώρο της αρχαιολογίας και  είναι πέρα ως πέρα ελληνικό φαινόμενο αυτή η κόντρα που έχει δημιουργηθεί χωρίς να ευνοεί κανένα στην Ελλάδα παρά μόνο τους πονηρούς σκοπούς των γειτόνων και όσον φθονούν τον πολιτισμό της χώρας μας.

Και μπορεί να μην είναι μόνο η αρχαιολόγος Πελαγγία που θεωρεί τον τάφο ρωμαϊκό αλλά είναι και άλλοι συνάδελφοι της που από τα πρώτα ευρήματα άρχισαν να αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες χωρίς λογική λέγοντας ο καθένας την δικιά του θεωρεία.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί να ακούγεται του καθενός το μακρύ του και το κοντό του αλλά το αποτέλεσμα θα έρθει μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής και τότε θα θέλει ο Έλληνας να ακούσει και πάλι τους αμφισβητίες η τους σίγουρους για την εποχή και την καταγωγή των ευρημάτων εάν θα πουν συγνώμη και να απολογηθούν λέγοντας ότι ¨δεν ήξερες δεν ρώταγες; Γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει!'

Λίγη σοβαρότητα την έχει ανάγκη αυτή η άμοιρη ταλαίπωρη χώρα.


newsotherwise.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου