Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Έμεινε όνειρο η ανεξαρτησία της Σκωτίας - Κοντά στο 55% το “όχι” στην Ανεξαρτησία

                                              Η γκάιντα και το Big Ben παραμένουν υπό την ίδια... σημαία - ΦΩΤΟ REUTERS

- Συγχαρητήρια από τον Κάμερον στον επικεφαλής της εκστρατείας του “όχι”
- Ισχυρό χαρτί στα χέρια των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 45%
- Στοίχημα να επανέλθει η ενότητα στη χώρα
Το ποσοστό, το
οποίο μπορεί να διαμορφωθεί κοντά στο 55% προς 45% ωστόσο αφήνει πίσω του μια βαθιά πληγή στη Σκωτία.
Η ανεξαρτησία μπορεί να έμεινε ένα άπιαστο όνειρο όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος όμως υπάρχει και άλλη ανάγνωση.

Τα πράγματα θα πρέπει πριν ακόμη ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα να θεωρούνται δεδομένα, ήδη μάλιστα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.

Το ποσοστό του "όχι" στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, έναντι 45% για το "ναι", σύμφωνα με την πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC.
Ωστόσο πλέον μιλάμε για μια περιοχή που κατά το ήμισυ δεν επιθυμεί την παραμονή της στη Βρετανία. Το “όχι” φαίνεται πως ήταν επιλογή φόβου έναντι των οικονομικών δυσκολιών, όπως άλλωστε ήταν και η ένωση πριν 307 χρόνια...

Το... μεγάλο ξεκαθάρισμα μπορεί να έγινε με το δημοψήφισμα, παράλληλα όμως επιβεβαιώθηκε και η άρνηση πολλών να εντάσσονται σε ένα ενιαίο κράτος και μάλιστα για πρώτη φορά με τόσο επίσημο τρόπο.
Παρά την ήττα εκείνων που επιθυμούν την ανεξαρτησία το νόμισμα διαβάζεται και από την πίσω όψη, πλέον γνωρίζουν ότι οι μισοί πολίτες της χώρας αυτής δεν επιθυμούν κοινή μοίρα με την υπόλοιπη Βρετανία.
 newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου