Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Σαμαράς : Ο Ρασπούτιν είναι ο πρώην αναπληρωτής Υ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την σκευωρία όσο αφορά πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis.

«Ο,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε θετική απάντηση, συμπληρώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». 

«Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε στο υπόμνημα του νέα στοιχεία, απαντώντας σε ένα προς ένα στα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, και αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία». Στο υπόμνημα αναφέρθηκε και στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στην μηνυτήρια αναφορά 56 σελίδων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα ονόματα που μηνύονται στην αποκαλούμενη συμμορία, είναι ο τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης η Ρασπούτιν Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης καθώς και οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Όλοι εγκαλούνται, για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία μάρτυρα, σύσταση συμμορίας, κ.λπ, στην μήνυσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή χυδαία πολιτικο-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου από τη μηνυόμενη συμμορία».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου