Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Η βομβιστική επίθεση ευνοεί τον Ερντογάν και δεν είναι λίγοι που μιλάνε για προβοκάτσια

 


Στημένο το έγκλημα; Δεν θα ήταν απίθανο σε ένα καθεστώς να συμβεί, ειδικά λίγο πριν τις εκλογές για να στηρίξει το αφήγημα και να εξασφαλίσει τυχόν επανεκλογή.

Η αιματηρή επίθεση με 6 νεκρούς και 81 τραυματίες στην καρδιά του εμπορικότερου δρόμου της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Κυριακής, ευνοεί ξεκάθαρα μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), σε ανακοίνωσή του μέσω του πρακτορείου Firat, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη στην επίθεση της λεωφόρου Ιστικλάλ, υπογραμμίζοντας ότι δεν στοχοποιεί ποτέ αμάχους, αλλά διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Αφήνοντας να πλανώνται υπόνοιες για προβοκάτσια της τουρκικής κυβέρνησης, το ΡΚΚ κατηγόρησε την Αγκυρα ότι «στοχοποιεί εκ νέου το Κομπάνι», προσπαθώντας προφανώς να εκμαιεύσει την άδεια Αμερικανών και Ρώσων για νέα επίθεση. 

 Η βομβιστική επίθεση, επιτρέπει στον Ερντογάν να συσπειρώσει προεκλογικά το έθνος και να εμφανίσει διεθνώς την Τουρκία «θύμα της τρομοκρατίας»

Η περίεργη σύλληψη και αστραπιαία σύλληψη της 23χρονης "ύποπτης" από τη Συρία επιβεβαίωσε το κυβερνητικό αφήγημα, «ομολογώντας» την εκπαίδευση και τις σχέσεις της με το ΡΚΚ.

Το μνημείο των θυμάτων που στήθηκε σε μηδενικό χρόνο και σχεδόν αμέσως λες και ήταν από πάντα έτοιμο.

Με λίγα λόγια από ένα επικίνδυνο καθεστώς όλα να τα περιμένεις ειδικά όταν εκπροσωπεί τα άκρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου