Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για την μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

 



Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιτέλους παραδέχτηκε την ήττα του, και έδωσε χθες Δευτέρα το... πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, «αυτό που χρειάζεται να γίνει» για το «καλό της χώρας», όπως ανέφερε μέσω Twitter.

I want to thank Emily Murphy at GSA for her steadfast dedication and loyalty to our Country. She has been harassed, threatened, and abused – and I do not want to see this happen to her, her family, or employees of GSA. Our case STRONGLY continues, we will keep up the good...
...fight, and I believe we will prevail! Nevertheless, in the best interest of our Country, I am recommending that Emily and her team do what needs to be done with regard to initial protocols, and have told my team to do the same.


«Θέλω να ευχαριστήσω την Έμιλι Μέρφι στην GSA για την απόλυτη αφοσίωση και πίστη της στη χώρα μας. Παρενοχλήθηκε, απειλήθηκε, εξυβρίστηκε — και δεν θέλω να βλέπω να συμβαίνει αυτό στην ίδια, στην οικογένειά της, ή σε λειτουργούς της GSA», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα, και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Μολαταύτα, προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω στην Έμιλι και στην ομάδα της να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο», πρόσθεσε.

Η GSA, άγνωστος σε αρκετούς δημόσιος φορέας που από το 1949 φροντίζει για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, ενημέρωσε επίσημα την ομάδα του Μπάιντεν πως μπορεί να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου