Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ισόβια στον τρομοκράτη του ISIS, Σαλάχ Αμπντεσλάμ


 

Ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τον τρομοκράτη του μακελειού στο Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών της 10μελούς ομάδας τρομοκρατών που προκάλεσαν αιματοχυσία και σφαγή στους δρόμους του Παρισιού το 2015.

Η ισόβια κάθειρξη είναι η βαρύτερη ποινή στη Γαλλία και θα επιβληθεί στον επιζόντα τρομοκράτη του μακελειού του Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ένοχος για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, μεταξύ άλλων κατηγοριών. 

Παράλληλα, άλλα 19 άτομα κρίθηκαν ένοχα για διάφορες κατηγορίες που σχετικές με την τρομοκρατία ενώ ένας καταδικάστηκε για κατηγορία απάτης.

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι είχαν σημειωθεί τα πιο αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία σε καιρό ειρήνης και τις ευθύνες για αυτές είχε αναλάβει η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS). Οι επιθέσεις στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας, στο θέατρο Bataclan και σε μια σειρά καφέ – εστιατόρια στο κέντρο του Παρισιού στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, ενώ άλλοι περίπου 500 τραυματίστηκαν.

Το δικαστήριο έβγαλε ετυμηγορία ενώπιων των ενόχων ενώ περιβάλλονταν από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και οι αποφάσεις για τις ποινές τους αναμένονται να ανακοινωθούν σε λίγη ώρα.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι «δεν σκότωσε κανέναν» ενώ υπήρχαν και στιγμές που έκλαψε και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τα «λάθη» του.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου