Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Test Drive: Τα αυτοκίνητα που ξεχωρίσαμε…



Αναμφίβολα η χρονιά που έφυγε ήταν η πιο ενδιαφέρουσα της τελευταίας δεκαετίας αυτοκινητικά. Πολλά τα νέα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν, αλλά το πιο σημαντικό ήταν οι νέες τεχνολογίες που έκαναν πρεμιέρα με αυτά. 
ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ
Takis Trakousellis
Τεχνολογίες που σώζουν ζωές και που κάποτε τις έβρισκες μόνο σε αυτοκίνητα των 100.000 ευρώ και πάνω σήμερα τοποθετούνται σε πολύ οικονομικότερα αυτοκίνητα. Ομοίως και με τον εξοπλισμό άνεσης. Αυτή είναι η ωραιότητα της αυτοκίνησης και, πιστέψτε με, το 2016 θα είναι ακόμα πιο δυναμικό σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη αγορά.
Εδώ θα είμαστε να τα παρακολουθούμε μαζί.
Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε το 2015, πραγματικά το να ξεχωρίσεις κάποια από τα εκατοντάδες τεστ που κάναμε είναι ένας ιδιαίτερα άχαρος ρόλος. Οδηγήσαμε αυτοκίνητα εντυπωσιακά καλά, απλά καλά, μέτρια, αλλά και αυτοκίνητα που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ακριβά αυτοκίνητα…

xc90-road1200


Από αυτά που ξεχώρισα, λοιπόν, το ένα είναι το Volvo XC90. Ενα SUV που πέρα από τη δεδομένη πολυτέλεια που διαθέτει, με εντυπωσίασε στον δρόμο με το πάτημά του και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Ο 2λιτρος diesel, δε, του ταιριάζει γάντι. Ενα αυτοκίνητο που όταν το οδηγείς νομίζεις ότι έχεις στα χέρια σου ένα μικρομεσαίο και όχι ένα επταθέσιο μεγάλο SUV.

BMW-i8-1200

Το i8, το ηλεκτρικό supercar της BMW, σε καθηλώνει πραγματικά. Οταν πριν απόπερίπου τέσσερα χρόνια βρέθηκα στο Μόναχο, στην έδρα των Γερμανών, ανάμεσα σε λίγους δημοσιογράφους (ο μόνος Ελληνας) από όλο τον κόσμο για να βιώσω από κοντά τη γέννηση της BMWi, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων των Γερμανών, δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ τι θα κατασκεύαζαν λίγα χρόνια αργότερα.

Ford-Mustang-track960


Το ερεθιστικό Ford Mustang, το muscle car που φόρεσε ευρωπαϊκή στολή και 2.3 lt turbo κινητήρα, τα έσπασε στα τέλη της χρονιάς. Ενα καθαρόαιμο πισωκίνητο και -μεταξύ μας- σε καλή τιμή (περίπου 42.000 ευρώ) γι’ αυτό που είναι!

Audi-TT_Coupe-2015-b960


Το νέο Audi TT απλά με εντυπωσίασε. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στρωτό σπορ αυτοκίνητο, που θα σε κινήσει με σβελτάδα, απόλυτη ασφάλεια και ιδιαίτερο στυλ Δεν έχει βέβαια την μπρουτάλ συμπεριφορά της Mustang, διαθέτει όμως μία πιο εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερα γοητευτική συμπεριφορά.


Mercedes-Benz-CLA45_AMG_c960


Στο άτυπο Top 5 θα έβαζα και την εντυπωσιακά όμορφη και συνάμα σπορτίφ Mercedes CLA 45 AMG. Χρόνια είχα να δω ένα τόσο στρωτό και συνάμα όμορφο σπορ-σεντάν αυτοκίνητο. Ο πιο… καυτός 2λιτρος κινητήρας βενζίνης της αγοράς, απόδοσης 381 ίππων!


jeep-renegade-newsauto-first-drive-3


Και επειδή -δικαίως κάποιοι- θα με κράξετε, αφού το οικονομικότερο αυτοκίνητο της πεντάδας είναι η Mustang, στα πολλά αυτοκίνητα που δοκίμασα το 2015 δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω τα JEEP Renegade, Peugeot 308, Subaru Levorg, Honda CRV, VW Passat, Toyota Auris, αλλά και το ακριβότερο νέο Range Rover Evoque.
Και του χρόνου!
Τ.Τ.

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ


Αυτοκινητικά η χρονιά που πέρασε είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κόντρα στο κλίμα της εποχής και τις δραματικές στιγμές που πέρασε η χώρα. A45-AMG-2015-TP-f640

Οδήγησα 77 νέα μοντέλα την χρονιά που μας πέρασε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ξεχώρισα τα 5 κορυφαία από όσα έμειναν για καιρό στο μυαλό ως θέμα συζήτησης ή ανάλυσης. Κριτήρια επιλογής μου η οδηγική απόλαυση, η τεχνολογία, η πρακτικότητα, η αμεσότητα.
Σίγουρα μια θέση ανάμεσά τους δικαιούταν και τοVolvo XC90 αλλά ήθελα ν’ αποφύγω την ταύτιση με τον έτερο «Men+Speed», Τάκη Τρακουσέλλη, που έχει ομολογήσει ότι του αρέσει πολύ. Πάμε λοιπόν για το TOP 5 του 2015, η σειρά αναγραφής δεν είναι τυχαία.

BMW i8 hybrid, 1.5lt, 361PSi8-960


Σπορ υβριδικό υπεραυτοκίνητο με 2 κινητήρες και μια γεννήτρια απόδοση 361PS και τετρακίνηση. Χωρίς δράμα, πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα με κατανάλωση στα 5 ευρώ/100km και επιδόσεις για… «Αυτόφωρο» το i8 δείχνει το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα που θα έρθουν στο μέλλον. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αθόρυβο στα 200km/h!

Mercedes A 45 AMG 2.0lt 381PS


Το πιο γρήγορο δίλιτρο 4κίνητο όλων των εποχών. Οι μηχανικοί της AMG διέγραψαν μονοκονδυλιά τις προσπάθειες των συναδέλφων τους σε Mitsubishi, Subaru, Audi, Ford. Με τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής στην ιστορία της αυτοκίνησης, η Α45AMG έχει επιδόσεις υπεραυτοκινήτου, κινείται στην πόλη όπως η Α 160cdi και στην πίστα ακολουθεί την AGM GT. Ότι ταχύτερο μπορείς ν’ αγοράσεις με 5ψήφιο αριθμό ευρώ.

Peugeot 308GT 1.6lt/205PSPeugeot  308 GT 2015 Paris  640 px 4


H Peugeot στα καλύτερά της μ’ ένα πραγματικό GT. Πάει, κρατάει, στρίβει, χωρίς να γέρνει ή να κοπανάει αναίτια. Εξαιρετικά καλοζυγισμένο με φιλική συμπεριφορά, ενδοτική ανάρτηση, ποιότητα κατασκευής, γαλλικά φινέτσα σχεδίασης, το 308GT αποτελεί κορυφαία πρόταση για τον «μπαμπά» που συνεχίζει να οδηγεί ή τον νεαρό που θέλει να την «βγει» σε Mini και Golf.

Honda CRV diesel 1.6lt/160PS
honda-crv-1200

Το απόλυτο οικογενειακό SUV με τον κορυφαίο πετρελαιοκινητήρα ως τα 2.0lt απόδοσης 160PS. Συμπληρώσαμε το καλοκαίρι 7000km πίσω από το τιμόνι του, με κόστος μόλις 500 ευρώ (!) φορτωμένοι όσο δεν παίρνει, με συνεχή χρήση του κλιματισμού και ρυθμούς βιαστικούς. Άνεση, ασφάλεια, χώροι, χαμηλή κατανάλωση, ικανή τετρακίνηση, ποιότητα κατασκευής, ευκολία οδήγησης, ισορροπημένη οδική συμπεριφορά τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Mitsubishi L200 diesel, 2.5lt/183PS LS

Ο εφιάλτης του Rubicon, ότι πιο ικανό έχουμε δοκιμάσει off road. Με την καλή 4κίνηση Super Select II του Pajero, γωνία προσέγγισης 30 μοιρών και γωνία διαφυγής 22 μοιρών, φορτίο 3 τόνων και θέσεις για 5 επιβάτες στην τελευταία του εκδοχή έχει από κάμερα οπισθοπορείας και Bluetooth μέχρι Navi, δέρμα και αυτόματο κιβώτιο. Για σκληροπυρηνικό off road ή μεγαλοαγρότες.

Πηγή : newsauto.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου