Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Σκέρτσος : Ο Κασσελάκης επιδεικνύει τον πλούτο του χωρίς να ξέρουμε από που προέρχεται


 

Κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για το θέμα του πόθεν έσχες του, διετύπωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στο «One Channel».

Όπως σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος, «ο κ. Κασσελάκης κομίζει, κατά τον ίδιο, το νέο, το άφθαρτο, το απόλυτα διαφανές. Έχουμε φθάσει μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και ως αρχηγός που έχει εκλεγεί εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι η οικονομική κατάστασή του. Ακόμη περιμένει και επικαλείται την τελευταία προθεσμία του νόμου για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, για να μπορέσουμε να γνωρίζουμε ως πολίτες που εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς μας, ποια είναι η οικονομική κατάστασή του».

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι κομίζεις το νέο και αποκρύπτεις τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης

'Αλλωστε, συνέχισε, «εδώ δεν μιλάμε για ένα τυχαίο στέλεχος, μιλάμε για έναν ηγέτη κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλει να δίνει το παράδειγμα πρώτος ο ίδιος και να τρέχει πρώτος ο ίδιος να καταθέσει και να γνωστοποιήσει την περιουσιακή κατάστασή του. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός να βλέπω έναν πολιτικό αρχηγό να προβάλλει με τέτοιο προκλητικό τρόπο την περιουσία του, τις αγορές των σπιτιών που κάνει, αλλά ταυτόχρονα να μην γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα έσοδά του. Σε συνδυασμό με την προκλητική επίδειξη πλούτου με προβληματίζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η οικογένειά του βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως έχουσα οφειλές προς την εφορία ύψους 11 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή». Με άλλα λόγια, «ο κ. Κασσελάκης που διαφημίζει την τεράστια περιουσία του, ας δώσει στην εφορία 11 εκατ. ευρώ να τελειώνουμε».

Εν κατακλείδι, «το πόθεν και το έσχες είναι το ζήτημα», άλλωστε «δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι κομίζεις το νέο και αποκρύπτεις ταυτόχρονα τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής σου. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό». Στο ερώτημα δε, γιατί ο ίδιος, ο κ. Σκέρτσος δηλαδή, επικεντρώνει στο συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής: «Γιατί με ενδιαφέρει η διαφάνεια». Και, στο καταληκτικό ερώτημα αν όλοι στο κυβερνών κόμμα είναι διαφανείς, απάντησε: «Προσπαθούμε να είμαστε όλοι διαφανείς».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου