Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Άφησαν ελεύθερο επικίνδυνο Παλαιστίνιο βιαστή αγνώστου διαμονής με περιοριστικούς όρους


 

Ορισμένοι δικαστές έχουν καταντήσεις με τις αποφάσεις τους επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, και πρέπει η ηγεσία της δικαιοσύνης να πάρει τα μέτρα της.

Ο 27χρονος Παλαιστίνιος που έδειρε άσχημα, μαχαίρωσε και βίασε την 33χρονη από την Αλβανία στην Ομόνοια, σύμφωνα με την καταγγελία της, αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια με περιοριστικούς όρους, παρότι είναι αγνώστου διαμονής, και όλοι αναρωτιόμαστε πλέον για την επάρκεια και επικινδυνότητα ορισμένων δικαστών.

Αιτία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το γεγονός ότι δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση το θύμα. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να λάβουν κατάθεση, καθώς δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, όπως είπαν οι γιατροί, και έτσι έκρινε η ανακρίτρια ότι μπορείς να αφήσει ελεύθερο ένα επικίνδυνο αλλοδαπό κακοποιό αγνώστου διαμονής.

Στο νοσοκομείο πήγε και η ανακρίτρια για να πάρει κατάθεση, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό, και, παρότι είδε την κακή της κατάσταση, δεν αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου, έως ότου το θύμα θα είναι σε θέση να καταθέσει, αλλά τον άφησε προκλητικά ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, και η ίδια παραμένει ακόμα στο δικαστικό σώμα και στην θέση της.

Οι αστυνομικοί το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν δει τον 27χρονο και πήγαν να τον ελέγξουν. Επάνω του βρήκαν ένα μαχαίρι 23 εκατοστών και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ομονοίας, ενώ αργότερα, το βράδυ, ομάδα της ΔΙΑΣ άκουσε τις φωνές μίας γυναίκας έξω από πολυκατοικία στην οδό Ξούθου. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τη γυναίκα μαχαιρωμένη, δεμένη και γυμνή στο κρεβάτι.

Η 33χρονη, αλβανικής καταγωγής, κατήγγειλε τον άνδρα ως τον βασανιστή και βιαστή της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ, όταν τη βρήκαν οι αστυνομικοί, φέρεται να είπε:

«Περίπου στις 2:00 η ώρα της 27ης/5/2024 συνάντησα τον κατηγορούμενο, τον οποίο δεν γνωρίζω, στον δρόμο. Συμφωνήσαμε να πάμε στο σπίτι του προκειμένου να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή. Αφού μπήκα σπίτι του, μου επιτέθηκε, χτυπώντας με, και με ανάγκασε να προβώ σε στοματικό έρωτα, παρά τη θέλησή μου, κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθούσε να με χτυπάει».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου