Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Δεν έχουν αφήσει καταλύτη για καταλύτη οι Ρομά

 


Μάστιγα έχει γίνει η κλοπή του καταλύτη από σταθμευμένα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει τρόπος να προστατέψει την περιουσία σου. 

Μπροστάρηδες σε αυτές τις κλοπές είναι οι Ρομά που δεν διστάζουν πουθενά και έχουν αυξήσει την εγκληματική τους δράση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα από την Άμεση Δράση, 27/12/2020 πλήρωμα περιπολικού έλαβε σήμα ότι στην περιοχή του Γέρακα για πέντε άτομα που έκλεβαν τον καταλύτη απο σταθμευμένο αυτοκίνητο. 



Σε λιγότερο από τρία λεπτά το περιπολικό έφτασε στο σημείο. Γείτονες που είδαν τους κακοποιούς είπαν στους αστυνομικούς ότι οι κλέφτες διέφυγαν με ένα HUYNDAI χρυσαφί αυτοκίνητο, από την οδό Κανάρη προς Λ.Μαραθώνος. 



Αμέσως ακολούθησαν την πορεία των υπόπτων και μετά από λίγο το εντόπισαν να κινείται με σβηστά φώτα. Μετά από σύντομη καταδίωξη το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε επί της Λ.Μαραθώνος στη γέφυρα του Σταυρού. Εντός επέβαιναν πέντε άτομα (Ρομά) και στο πόρτ μπαγκάζ βρέθηκε ο κλεμμένος καταλύτης καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι πέντε κλέφτες συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο τοπικό Τ.Α. 




Η διαδικασία για την αφαίρεση του καταλύτη είναι ιδιαίτερα εύκολη και επικερδής για τους κλέφτες καθώς χρειάζονται μόλις 2 με 3 λεπτά και τα χρήματα που αποκομίζουν μπορεί να ανέλθουν και σε 250 ευρώ το κομμάτι!

Οι κλεμμένοι καταλύτες πωλούνται σε εμπόρους μετάλλων ή σε κάποιο δίκτυο εμπορίας παλιοσίδερων τα οποία μεταφέρουν τα κλεμμένα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων στην Ινδία, την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη για να ανακυκλωθούν και να μεταπωληθούν…



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου