Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Άφωνους και δυσαρεστημένους άφησαν τους δανειστές οι παροχές Τσίπρα




Επειδή η ανεπάρκεια σου και η ανικανότητα σου έχει φέρει σε τέτοιο σημείο την οικονομία της χώρα και τους πολίτες της καλό θα ήταν επειδή έχει πει και τα απίστευτα ψέματα εξαπατώντας εκατομμύρια Έλληνες, πριν εξαγγείλεις παροχές να ρωτάς και αυτούς τους οποίους δανείζεσαι ακόμα  και έχεις ξεπουλήσει και δεσμεύσει για χρόνια τα πάντα, γιατί είσαι ανίκανος να φέρεις ανάπτυξη.

Η απάντηση των δανειστών για τις εξαγγελίες που έκανε εχθές ο Τσίπρας ήταν «Κανένα σχόλιο».

Η ξαφνική κυβερνητική απόφαση  προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Τρόικα, καθώς καθιστά πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της περιόδου 2017-2018 και δυσκολεύει περισσότερο την συνέχεια στις συνομιλίες. 

Το κοινωνικό μέρισμα που θα καταβληθεί ως 13η σύνταξη επειδή κατά την γνώμη μας φοβάται η κυβέρνηση να το πεί έκτακτο βοήθημα γιατί αυτό είναι θα δοθεί  σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη χαμηλότερη των 850 ευρώ θα κοστίσει 617 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα θα υπάρξει και αναστολή της αύξησης 30% του ΦΠΑ σε Λέσβο , Χίο, Σάμο ,Κως και τα νησιά της άγονης γραμμής θα κοστίσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Η Τρόικα θα προτιμούσε το μέρισμα να χορηγούταν εφόσον τεκμηριωνόταν επισήμως στις αρχές του 2017 πως η υπεραπόδοση αυτή είναι «διατηρήσιμη και μόνιμου χαρακτήρα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου