Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η Ιταλία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τυνησία



Η Ιταλία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενισχύει τα αεροπορικά και ναυτικά μέσα που διαθέτει στη Μεσόγειο μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες Τετάρτη στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες. 

«Μετά την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής, που κατέστη προφανής από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στην Τύνιδα, μια ενίσχυση των αεροπορικών και ναυτικών μας μέσων στην κεντρική Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι μιλώντας στους ιταλούς βουλευτές. 

«Η βόρεια Αφρική πρέπει να είναι η πρώτη μας ανησυχία», πρόσθεσε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο «να προστατευθούν τα πολλά εθνικά συμφέροντα, τα οποία τώρα είναι εκτεθειμένα σε αυξανόμενους κινδύνους εξαιτίας της παρουσίας εξτρεμιστικών οντοτήτων».

«Οι ένοπλες δυνάμεις δρουν με μεγάλη προσοχή αναπτύσσοντας, εκτός των συνηθισμένων, επιπλέον ναυτικές μονάδες, ομάδες ναυτικής προστασίας, διάφορους τύπους αεροπλάνων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, ενώ (δρουν) για την προστασία των γραμμών επικοινωνίας, των εμπορικών πλοίων και των διεθνών υπεράκτιων πλατφόρμων, όπως και για την παρακολούθηση των τζιχαντιστών», υπογράμμισε η Πινότι.

Η Ιταλία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τυνησία και τη Λιβύη, ενώ πολλοί Ιταλοί τουρίστες παραθερίζουν στην Τυνησία.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου