Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σε μεγάλη πτώση η δημοτικότητα της κυβέρνησης 50 ημέρες μετά!!




Σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση η δημοτικότητα της κυβέρνησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
καταγράφει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, με τη στήριξη για τις κυβερνητικές επιλογές είναι όμως σε μεγάλη πτώση σε σχέση με το 72% που είχε καταγραφεί στις αρχές Φεβρουαρίου.


Το 60% κρίνει επίσης πως ήταν επιτυχία της κυβέρνησης η 4μηνη παράταση της ευρωπαϊκής στήριξης, ενώ το 19,5% αποτιμά πως πρόκειται για αποτυχία.

Σε ποσοστό 56,5%, οι ψηφοφόροι εκτιμούν πως η κυβέρνηση Τσίπρα «είναι αποφασισμένη» να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεών της. Ποσοστό επίσης εξαιρετικά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Αναφορικά με την αναζωπυρωμένη συζήτηση στον διεθνή Τύπο για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 43,5% των πολιτών απαντά πως η προοπτική Grexit του προκαλεί «φόβο», ενώ μόλις το 14,5% λέει πως του δημιουργεί «ελπίδα».


Σε ό,τι αφορά ορισμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μακράν τη μεγαλύτερη στήριξη (82%) απολαμβάνει η σύσταση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων 

Κακή εντύπωση στο 63% έχουν προκαλέσει οι ενέργειες της κ. Τάσιας Χριστοδουλοπούλου που έφεραν την απελευθέρωση μεταναστών από το κέντρο της Αμυγδαλέζας.

Το 81,5% των πολιτών δηλώνει πως συμφωνεί με την εκτίμηση πως η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρα από τις δυνατότητές της. Όταν όμως στους ερωτηθέντες αναφέρεται ότι αυτή την δήλωση την έκανε ο κ. Σόιμπλε, το ποσοστό που συμφωνεί πέφτει στο 59,5%.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου