Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος


 

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη για ακόμα μία φορά και για άλλο λόγω.

Νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters.

O Τραμπ δήλωσε αθώος και ο δικαστής αποφάσισε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν καταβλήθηκε εγγύηση. Ωστόσο, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:

Πυρηνικά όπλα

Στρατιωτικά σχέδια

Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ειδικότερα, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

Συνωμοσία

Παρεμπόδιση δικαιοσύνης

Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Ο Τραμπ ήταν συνοφρυωμένος καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και κοίταζε προς το πάτωμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναφέρει το ABC. Η απαγγελία κατηγοριών έγινε χωρίς την παρουσία καμερών στο δικαστήριο και δεν μεταδίδεται απευθείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από τον Απρίλιο που ο Τραμπ βρέθηκε  ως κατηγορούμενος σε αίθουσα δικαστηρίου. Την πρώτη φορά, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή της ηθοποιού ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου