Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μαζικά mail της ΓΓΔΕ για άμεση τακτοποίηση οφειλών



Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) σε όλους όσους δεν προέβησαν ως τις 29 Ιουλίου στην καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος έστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με τα μηνύματα ζητείται με "ευγενικό" τρόπο από τους οφειλέτες του Δημοσίου να πληρώσουν τις οφειλές: Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ/ή κύριε/α, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής (ΤΟ) για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση. Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές σας, μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Επίσης, αν έχετε την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που αναφέρονται στις ΠΟΛ 1110/2016 και ΠΟΛ 1120/2016 (που αφορούν σε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/6/2016), μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Για να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr».

Τα mail της ΓΓΔΕ μπορεί να υιοθετεί ήπιο λεκτικό, αλλά η αναφορά σε άμεση τακτοποίηση δεν είναι τυχαία. Σήμερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις οφείλουν σχεδόν το 50% του ΑΕΠ στην εφορία.

Ενας στους δύο φορολογουμένους αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις και αφήνει απλήρωτους τους οφειλόμενους φόρους. Συνολικά 4.003.372 φορολογούμενοι χρωστούν 89,8 δισ. ευρώ και ήδη επιβεβαιώνονται οι φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής επιβαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του αρχικά οφειλόμενου ποσού.

Πέραν τούτου εαν οι οφειλές καταστούν υπερήμερες και δεν ρυθμιστούν θα ληφθούν άμεσα από τη ΓΓΔΕ τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.




Θανάσης Κουκάκης
Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου