Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ν.Δ.: «Εύλογος προβληματισμός» για το θέμα Αλαφούζου



Ερωτηματικά για τον τρόπο και -κυρίως- τον χρόνο που αποφασίστηκε η δέσμευση της περιουσίας του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου, εξέφρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (Τετάρτη), το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κ. Αλαφούζου, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου (στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται με βάσει τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012, αλλά και σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία).

Νωρίτερα, ο κ. Αλαφούζος είχε «καλωσορίζει τον έλεγχο», σημειώνοντας πως «θα  συνδράμουμε στην επίσπευσή του», ωστόσο είχε αφήσει αιχμές για το χρονικό διάστημα που αποφασίστηκε να γίνει:  

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού διατυπώνει την άποψη πως «ο έλεγχος πρέπει να γίνει» και υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της», επισημαίνει πως στο αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Και τονίζει: 

Είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό.

Απαντώντας το Μαξίμου, σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει συνεχώς εμπόδια στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αυτοκριτική. Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: 

Η Ν.Δ. και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες... Αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική.



Πηγή : efsyn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου