Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Πάγωσε ο Ερντογάν με την στάση της Ε.Ε.: Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου

 


Αμήχανο και παγωμένο άφησαν τον σουλτάνο Ερντογάν, οι ηγέτες της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ, που πήγαν αποφασισμένοι στην Τουρκία για να δώσουν το μήνυμα ότι : Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου.

Η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως φαίνεται τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός όσο και από τον τρόπο που αυτό καλύπτεται από τα ΜΜΕ της χώρας δεν πήγε όπως τα περίμενε.

Χαρακτηριστικό του παραπάνω είναι το ότι το πρακτορείο Anadolu επιλέγει να εστιάζει μόνο στο ζήτημα της θετικής ατζέντας και όχι στις αυστηρές παρατηρήσεις που έγιναν.

Ο σουλτάνος φαίνεται πως ζήτησε από την Ευρώπη να υπάρξει εστίαση στην θετική ατζέντα ενώ στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της Ανατολικής Μεσογείου, ζήτησε να μην υπάρχει μονομερής στάση- υπέρ της Αθήνας από την πλευρά των Βρυξελλών αλλά και να υπάρξει πίεση στην Αθήνα για συνέχεια του διαλόγου με την Άγκυρα.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η Τουρκία φαίνεται να πήρε τα μηνύματα της ΕΕ ζητώντας να λάβει περισσότερα χρήματα.

Άγνωστο σε κάθε περίπτωση παραμένει το τι στάση θα τηρήσει η χώρα όσον αφορά το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Με λίγα λόγια τα πράγματα δυσκολεύουν και σφίγγουν πολύ για τον Ερντογάν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου